Ο Τραμπ δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα
epa07148621 US President Donald J. Trump delivers remarks during a press conference in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 07 November 2018. Republicans expanded their majority in the Senate, but lost their majority in the House. EPA/SHAWN THEW

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εάν δεν παραιτηθεί ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βενεζουέλα. Μιλώντας στο CBS ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως η στρατιωτική επέμβαση “είναι μια επιλογή”.

Πρόσθεσε πως ο Ν. Μαδούρο έχει ζητήσει μια συνάντηση και το έχω απoρρίψει επειδή είμαστε πολύ μακριά από μία τέτοια διαδικασία, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο αν ο Νικολάς Μαδούρο δεν ανακοινώσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής προεδρικές εκλογές, δήλωσε η Ναταλί Λουαζό, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης.

«Αν μέχρι απόψε το βράδυ, ο (πρόεδρος) Μαδούρο δεν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, τότε η Γαλλία θα θεωρήσει νόμιμο να τις διοργανώσει στη θέση του ο Χουάν Γκουαϊδό και θα τον θεωρήσουμε μεταβατικό πρόεδρο μέχρι να πραγματοποιηθούν νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα», είπε η Λουαζό σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ίδια απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές χαρακτηρίζοντάς την «φάρσα».