Όχι στη «Γενεύη 2» από το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο

Όχι στη «Γενεύη 2» από το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο

Η κυριότερη ομάδα του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης δηλώνει κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης, ενόσω οι εχθροπραξίες στη Συρία συνεχίζονται.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, η κυριότερη ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης, δεν θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη 2 και απειλεί να αποσυρθεί από τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης αν αυτός πάρει μέρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του.

«Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, έλαβε την απόφαση να μην πάει στη Γενεύη με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο μάχης στη Συρία», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Ζορζ Σάμπρα. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παραμείνει στον Συνασπισμό, αν αυτός αποφασίσει να συμμετάσχει», πρόσθεσε ο Σάμπρα.

Διαβάστε ακόμη: «Sex Jihad» και πόλεμος προπαγάνδας

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στη Γενεύη 2 την αποχώρηση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. «Αν ο Συνασπισμός αποφασίσει να συμμετάσχει, εμείς δεν θα πάμε», ξεκαθάρισε ο Σάμπρα, ο οποίος κατήγγειλε τα δεινά που υποφέρει ο λαός της Συρίας εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ επιθυμούν να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου η διεθνής διάσκεψη ειρήνης για τη Συρία, που έχει ονομαστεί Γενεύη 2, ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση.

Στο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας, συμμετέχουν ομάδες της αντιπολίτευσης που αρνούνται οποιαδήποτε ειρηνευτική διαπραγμάτευση πριν την αποχώρηση του Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ