Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το deal 600 εκατ. δολαρίων της Apple με την Dialog

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το deal 600 εκατ. δολαρίων της Apple με την Dialog
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η  μετοχή της Dialog έκανε άλμα έως και 34%, στο πιο δυναμικό ράλι της από το 2002.

Στην εξαγορά της τεχνολογίας διαχείρισης ρεύματος, που βρίσκεται στην καρδιά των έξυπνων κινητών της, προχωρά η Apple, με μία συμφωνία ύψους 600 εκατ. δολαρίων με την Dialog Semiconductor. Με τη συμφωνία εξασφαλίζεται επίσης ο ρόλος της εισηγμένης στη Γερμανία ως προμηθευτή του αμερικανικού κολοσσού.

Η συμφωνία της Apple να αποκτήσει πατέντες και ανθρώπινο δυναμικό από την αγλλογερμανική σχεδιάστρια μικροεπεξεργαστών δεν είναι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και η μεγαλύτερη τέτοιου είδους, που έχει πραγματοποιήσει η Apple.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η  μετοχή της Dialog έκανε άλμα έως και 34%, στο πιο δυναμικό ράλι της από το 2002. Με τη συμφωνία η εταιρεία «αγοράζει» χρόνο για να περιορίσει την εξάρτησή της από την Apple, η οποία αναμένεται φέτος να καλύψει τα 3/4 των πωλήσεών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dialog, Tζαλάλ Μπαγκέρλι, σε δηλώσεις του στο Reuters έκανε λόγο για μία «διαχειρίσιμη, ομαλή μεταμόρφωση της επιχείρησης». Στόχος της εταιρείας να εκμεταλλευθεί νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως το Internet of Things.