«Η Ουκρανία είχε σκοπό να σκοτώσει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας»

«Η Ουκρανία είχε σκοπό να σκοτώσει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας»

Πόλεμος αλληλοκατηγοριών ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είχε στο στόχαστρό της μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας κατά τον βομβαρδισμό με όλμους που ερρίφθησαν από την ανατολική Ουκρανία όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών.

«Αυτοί που έβαλαν από την Ουκρανία εκτέλεσαν τον βομβαρδισμό σκοπίμως με πρόθεση να σκοτώσουν αξιωματούχους των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε η ρωσική επιτροπή έρευνας, επισημαίνοντας ότι κανένας από τους αξιωματικούς της δεν έχει τραυματιστεί.

Νωρίτερα ένας Ρώσος αξιωματούχος είναι ανακοινώσει ότι έως 40 βλήματα όλμου που εβλήθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις έπεσαν σήμερα στη ρωσική επαρχία Ροστόφ, κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

«Περίπου 30 βλήματα όλμου έπεσαν από την Ουκρανία. . . στην επαρχία Ροστόφ», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο Βασίλι Μαλάγεφ, ένας εκπρόσωπος στην περιοχή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των συνόρων.

«Δεν υπάρχουν θύματα από τα βλήματα (που ερρίφθησαν) στο ρωσικό έδαφος από την ουκρανική πλευρά», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις των υπεύθυνων των αχών δεν σταμάτησαν και συνέχισαν ισχυριζόμενοι ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επηρεάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη μέσω αβάσιμων υπαινιγμών και μιας αντιρωσικής ρητορείας αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία.

«Διαψεύδουμε τους αβάσιμους δημόσιους υπαινιγμούς τους οποίους επαναλαμβάνει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ καθημερινά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων τις προηγούμενες ημέρες (η Χαρφ) επανέλαβε αντιρωσικές κοινοτοπίες τις οποίες η Ουάσινγκτον προσπαθεί επιμόνως να επιβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη», προσθέτει η ανακοίνωση, καταγγέλλοντας μια «εκστρατεία δυσφήμησης» εναντίον της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ «που υποστήριξαν το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο (. . .) μοιράζονται την ευθύνη για την αιματοχυσία» στην Ουκρανία, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ρωσία πλήττει με το πυροβολικό της θέσεις του στρατού της Ουκρανίας, ο οποίος μάχεται εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στα ανατολικά.

Διαβάστε ακόμα:

«Χτύπησε» το καμπανάκι για τη Ρωσία

Εντοπίστηκε το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Air Algerie