Πάγκαλος: «Είναι πράξη αυτοκτονίας και γελοίο αυτό που είπε ο Βενιζέλος»

Πάγκαλος: «Είναι πράξη αυτοκτονίας και γελοίο αυτό που είπε ο Βενιζέλος»

Έδωσε το κατάλληλο επιχείρημα στους αναποφάσιστους να ψηφίσουν Σαμαρά, ισχυρίζεται ο Πάγκαλος.

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για το δίλημμα που έθεσε με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, αν τα ποσοστά της Ελιάς δεν είναι επαρκώς υψηλά.

Μιλώντας στο Βήμα FM ανέφερε σχετικά:

«Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε. Ο κ. Βενιζέλος φημολογείται γενικώς και γίνεται αποδεκτός, λόγω φαντάζομαι της ρητορικής του ικανότητας και της ταχύτητας να γράφει κάποια πράγματα, ως ένας έξυπνος άνθρωπος. Λοιπόν, έρχεται τώρα – και δεν είναι η πρώτη φορά, διότι όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο, όπου όρμησε ενώ δεν τον περίμενε κανείς και είπε “εγώ είμαι εδώ και σας καλώ να αλλάξουμε ηγεσία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές” και όμως ο Παπανδρέου αντιστάθηκε, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και ο Βενιζέλος δεν πήρε τίποτα και αποδοκιμάστηκε εντελώς – και τι σημαίνει αυτό που είπε; Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ. Αυτό το 40% που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, όπως λέει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, θέλει σταθερότητα και να μην πέσει η κυβέρνηση και αμφιταλαντεύονται να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά ή το κόμμα Βενιζέλου, τώρα τούς έδωσε το επιχείρημα να ψηφίσουν Σαμαρά» υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος.

«Και εγώ ταλαντεύομαι. Γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4,5 ή 6% ή 10% και 12% και 15%; Διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου» πρόσθεσε.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και είναι πράξεις αυτοκτονίας» συμπλήρωσε, «διότι φαίνεται ότι δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις. Είναι ένας άθλιος και αφελής εκβιασμός, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Εκβιάζεις τον Σαμαρά να πει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Βενιζέλο, για να μην πέσει η κυβέρνηση; Εκβιάζει τους ψηφοφόρους; Θύμωσε; Κι εγώ είμαι έξαλλος, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι πήγαμε πολύ μπροστά τη χώρα σ’ αυτά τα χρόνια που προσπαθήσαμε, κι ας είχαμε κάποιες αδυναμίες ή ατασθαλίες και διάφορα λαμόγια. Όλα αυτά υπήρχαν, διότι είμαστε αντιπροσωπευτικοί της κοινωνίας, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε άξιοι τέτοιας αποδοκιμασίας και τέτοιας απαξίωσης και είμαι αγανακτισμένος γι’ αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω εγώ στον άλλον και θα του πω ότι επειδή είμαι θυμωμένος θα σε τιμωρήσω αν δεν με ψηφίσεις και θα καταστήσω εαυτόν αόρατο και θα φύγω. Ας πούμε ότι παίρνει ο κ. Βενιζέλος 5% και δεν του φτάνει και φεύγει από την κυβέρνηση. Θα πάει πού; Και θα πάρει λιγότερο μετά σε εκλογές; Είναι πράξη αυτοκτονίας, είναι γελοίο αυτό!».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν τον εκπλήσσει ο κ. Τσίπρας, «διότι θα υποσχεθεί μέχρι τις εκλογές και άλλα πράγματα και ο θεός να μας δώσει κουράγιο να τα ακούσουμε. Αλλά αυτό είναι το κόμμα που έχει θέσει στόχο την εξουσία με βάση την παλαιοκομμουνιστική λογική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”» ενώ για τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε ότι «καλό θα ήταν να προσέχει λιγάκι, διότι κάπου έχει αρχίσει να τον βαριέται ο κόσμος. Θα σας πω τρία πράγματα που με ενόχλησαν. Το πρώτο είναι αυτή η ιστορία με το Κερατσίνι, η οποία είναι μπούρδα. Το δεύτερο είναι η φωτογραφία που έβγαλε στο Κερατσίνι, όπου έχει κάτσει κάτω. Αρχηγός είναι, αυτόκλητος, αλλά δεν χρειάζεται να κάτσει κάτω για να δείξει ότι είναι δημοκρατικός. Η υπερβολή… Και το τρίτο είναι ότι θα πάει, λέει, στη Σαμοθράκη να κάνει το συνέδριο του κόμματός του. Καλή είναι η Σαμοθράκη, όμορφη, αλλά…».

Διαβάστε περισσότερα: 

Το δίλημμα – φωτιά Βενιζέλου για τις ευρωεκλογές

Έξαλλη η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Ευ. Βενιζέλο