Πάνος Καμμένος: Λέμε όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Πάνος Καμμένος: Λέμε όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Αν στηρίξουμε την κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Την απόφαση του κόμματος των ΑΝΕΛ να πουν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.  Όπως είπε, αν και πρόκειται για μία κυβέρνηση η οποία για πρώτη φορά πολέμησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, εάν οι ΑΝΕΛ δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουν ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή» τόνισε.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι’ αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση».

Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

«H κ. Κόλια, ο κ. Κατσίκης και εγώ θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε άλλα νομοσχέδια της κυβέρνησης», ανέφερε επίσης.

«Είναι γνωστές οι θέσεις του καθενός και τι θα πράξουμε στις δύο ψηφοφορίες. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε χθες να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης θα ψηφίσουμε αυτό που έχουμε δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά και αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφιση της συμφωνίας θα διαγραφούν απο τους ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάλυση του κόμματος ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα κάθε φορά που μας λένε ότι διαλυόμαστε πολλαπλασιαζόμαστε. Θα ακολουθήσουμε τη λαϊκή εντολή και αν ο λαός δεν επιθυμεί δεν θα είμαστε στη Βουλή».

Μιλώντας για τη στάση του προέδρου της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «Ο Μητσοτάκης που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία υποστηρίζει σε άλλο σημείο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι παρά ένα προσύμφωνο το οποίο είναι αντισυνταγματικό γιατί παραβιάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας γιατί δεν έχει κυρωθεί το κείμενο από τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των πολιτών στο δημοψήφισμα», σημείωσε ακόμη.

«Θα στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας αν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν διαπραγματεύεται λύση με τον όρο Μακεδονία»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, για το αν θα στηρίξει πρόταση μομφής της ΝΔ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι αν ο Μητσοτάκης δηλώσει ότι υποστηρίζει λύση στο Σκοπιανό με ονομασία που δεν περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία θα την υπερψηφίσει. Επίσης, δήλωσε πως, ακόμα κι αν ψηφιστεί η συμφωνία και ο κ. Μητσοτάκης θα την καταργήσει ως πρωθυπουργός με νόμο, θα ψηφίσει κατά της κυβέρνησης σε πρόταση δυσπιστίας».

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της λύσης που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία των Σκοπίων.

Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επιτευχθεί» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου σε λίγο» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του ΕΔΩ