Παπούλιας: «Αυτονόητος ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία»

Παπούλιας: «Αυτονόητος ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία»

«Έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Δηλώσεις Στουρνάρα.

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπούλιας «ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις». Και συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο, είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών -και άμεση».

Διαβάστε ακόμη: Για «κρισιμότητα των περιστάσεων» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας

«Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται» παρατηρεί ο κ. Παπούλιας.

Και καταλήγει: «Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα».

Δηλώσεις Στουρνάρα για τη δολοφονία
Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου χθες βράδυ στο Κερατσίνι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σταϊκούρα και σε δήλωσή του εξέφρασε την εκτίμηση πως η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν. «Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας