Παρακολουθήστε το σχηματισμό του εμβρύου σας από το κινητό σας

Παρακολουθήστε το σχηματισμό του εμβρύου σας από το κινητό σας

Με τη νέα εφαρμογή από τη κλινική της Ισπανίας, οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν τις πρώτες στιγμές της ζωής του εμβρύου τους.

Η ισπανική κλινική εξωσωματικών γονιμοποιήσεων δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες που επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις πρώτες μέρες του σχηματισμού το εμβρύου.

Το Ίδρυμα Μαρκέ που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή χρησιμοποιεί ένα σύστημα με κάμερες, οι οποίες τοποθετούνται στο εργαστήριο που αναπτύσσεται το έμβρυο. Στο χρονικό διάστημα των 5 ημερών που χρειάζεται για να εμφυτευθεί το έμβρυο στη μήτρα μετά την ένωση των σπερματοζωαρίων και ωραρίων των γονιών, το ζευγάρι θα λαμβάνει φωτογραφίες ανά 20 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Νέο φτηνότερο iPhone 5C ρίχνει στην αγορά η Apple

«Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά βοηθητική για τους μέλλοντες γονείς, διότι αισθάνονται ότι έρχονται σε άμεση επαφή με τον απόγονό τους που σχηματίζεται εκείνη τη στιγμή. Ως τώρα έχουμε μόνο θετικές κριτικές και μάλιστα ενθουσιώδεις» σχολιάζει η δρ. Βικτόρια Γουόκερ, ειδική στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει το ζευγάρι για να παρακολουθήσει το έμβρυο είναι να κατεβάσει την ειδική εφαρμογή Embryomobile και να βάλει τον κωδικό που θα του δώσουν από το Ιδρυμα Μαρκέ.