Περισσότερες από 85 χώρες στα «Ποσειδώνια»

Περισσότερες από 85 χώρες στα «Ποσειδώνια»

Η ναυτιλιακή έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 6 Ιουνίου.

Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει στην πρώτη θέση της διεθνούς κατάταξης, εκπροσωπώντας με 3.669 πλοία (μεγαλύτερα των 1.000 gt) το 16,16% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt, απολαμβάνοντας την αναγνώριση του στρατηγικού της ρόλου στο διεθνές εμπόριο και της συνεισφοράς της στην ελληνική οικονομία. Αυτό τονίζει σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, με αφορμή τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου 2014, στην οποία αναμένεται να συγκεντρωθεί η καρδιά της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ αναφέρει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια η ναυτιλία μπορεί να αντιμετωπίζει σημαντική υπερπροσφορά χωρητικότητας στους περισσότερους τομείς της, μειωμένη χρηματοδότηση από το διεθνές τραπεζικό σύστημα, μη κερδοφόρο ναυλαγορά και άνευ προηγουμένου νομοθετικές προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ωστόσο -προσθέτει- είναι πολλές οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει η διαμόρφωση νέων δεδομένων, όπως η ανάπτυξη της Αρκτικής Οδού και η κατασκευή της νέας Διώρυγας του Παναμά.

Τα φετινά Ποσειδώνια συμπίπτουν με την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δίνουν την ευκαιρία στην Ελλάδα, ως παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, να τονίσει στους εταίρους της την αναγκαιότητα για μία ναυτιλιακή πολιτική της Ευρώπης που θα δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του στόλου της στο πλαίσιο των οξύτατων συνθηκών του διεθνούς ανταγωνισμού, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βενιάμης.

Σημαντικός αριθμός εκθετών στη φετινή έκθεση
Οι διοργανωτές της έκθεσης των «Ποσειδωνίων», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Athens Metropolitan Expo, ανακοίνωσαν ότι φέτος θα υπάρχει πιο μεγάλη συμμετοχή ναυπηγείων, κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν τρία νέα εθνικά περίπτερα χωρών, του Χονγκ Κονγκ, που επιστρέφει δυναμικά έπειτα από απουσία 10 ετών, της Τουρκίας, που επιστρέφει μετά το 2006 και επιπλέον, μία πρωτοεμφανιζόμενη χώρα στη διοργάνωση, η Γεωργία, η οποία σκοπεύει να προωθήσει τις ναυτιλιακές υπηρεσίες της.

Εκτός από τους τακτικούς και παραδοσιακούς τομείς που καλύπτει η έκθεση, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση μέσα από τη δυναμική παρουσία που θα έχει η συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιρειών πετρελαίου, εταιρειών εξειδικευμένων σε ανεφοδιασμό καυσίμων και προμηθευτών λιπαντικών.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.870 εκθέτες από 85 χώρες.

Τα «Ποσειδώνια 2014» τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη: Πως φορολογούνται οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία