Πόσο αξίζει πραγματικά το Snapchat;

Πόσο αξίζει πραγματικά το Snapchat;

Μια ανάσα πριν τη δημόσια εγγραφή της, η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τα οικονομικά της μεγέθη.

Η Snap Inc., η μυστικοπαθής εταιρεία τεχνολογίας που κατέχει τη δημοφιλή υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων Snapchat, πρόκειται να αποκαλύψει τα οικονομικά της μεγέθη εντός μιας εβδομάδας, καθώς κινείται προς την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της.

Αυτό αναφέρουν πηγές με γνώση των γεγονότων.

Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, θα δημοσιοποιήσει το έγγραφο που υπέβαλε στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ το περασμένο φθινόπωρο, το οποίο και περιέχει σειρά καλά κρυμμένων οικονομικών μεγεθών καθώς και τα σχέδια της εταιρείας για το πώς θα λειτουργήσει ως εισηγμένη.

Οι πηγές, οι οποίες προειδοποιούν ότι τα σχέδια της Snapchat μπορούν ακόμα να αλλάξουν, ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή η πληροφόρηση αυτή είναι εμπιστευτική.

Μια εκπρόσωπος τύπου της Snap Inc. αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Snap Inc. αναμένει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ακόμα και τον ερχόμενο Μάρτιο, και θα μπορούσε να αποτιμηθεί από 20 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια, βάσει του ύψους του τελευταίου γύρου χρηματοδότησής της.

Μια τέτοια εξέλιξη θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ που έχει γίνει από το 2012, όταν και πραγματοποιήθηκε η αρχική δημόσια προσφορά της Facebook.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Snapchat αναμένεται να προσφέρει στους νέους επενδυτές μετοχές δίχως δικαίωμα ψήφου, στα πλαίσια της αρχικής δημόσιας προσφοράς της. Μια τέτοια κίνηση θα στερήσει από τους επενδυτές την οποιαδήποτε εξουσία ως προς τις αποφάσεις της εταιρείας, αφήνοντας περισσότερη ευχέρεια στο διοικητικό συμβούλιο και τους συνιδρυτές Έβαν Σπίγκελ και Μπόμπι Μέρφι.

Η διατήρηση του ελέγχου επί των εταιρικών αποφάσεων στα χέρια των ολίγων είναι χαρακτηριστικό εταιρειών που συνδέονται στενά με τους οραματιστές ιδρυτές τους, οι οποίοι συχνά προτιμούν να καινοτομούν χωρίς να αμφισβητούνται από μια ευρεία γκάμα επενδυτών.