Πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι πωλήθηκαν για 1 δολάριο

Πράγματα που δεν θα πιστεύετε ότι πωλήθηκαν για 1 δολάριο

Παραδόξως, πολλά πράγματα υψηλής - θεωρητικά- αξίας έχουν πωληθεί έναντι ενός δολαρίου. 

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε σε δημοσίευμά του την Τρίτη πως η Cablevision ετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά για την αγορά της Daily News. Η προσφορά αυτή αναμένεται να ανέλθει μόλις στο ένα δολάριο! Μπορεί αυτό να ακούγεται τρελό, όμως η Daily News ανακοίνωσε ζημίες 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ χρειάζεται επενδύσεις 150 εκατομμυρίων στο τυπογραφείο της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον,ωστόσο, παρουσιάζει το γεγονός πως πολλά άλλα πράγματα υψηλής –θεωρητικά-αξίας έχουν πουληθεί έναντι ενός δολαρίου!

1. Σπίτια

Αρκετά συχνά, μεγάλα και παλιά σπίτια πωλούνται έναντι ενός μόλις δολαρίου. Ο λόγος είναι πως οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος της μεταφοράς του κτηρίου. Σε άλλες περιπτώσεις, η τιμή πώλησης ενός μόλις δολαρίου οφείλεται στο γεγονός πως το σπίτι βρίσκεται σε μία ιδιαιτέρως κακόφημη περιοχή ή τουλάχιστον σε ένα σημείο που ο πωλητής του δεν θέλει να βρίσκεται.

2. Χρονομερίδια

Τα χρονομερίδια διατίθενται κατά καιρούς στην αγορά έναντι εξευτελιστικών τιμών. Αυτό γίνεται ως επί το πλείστον από ιδιοκτήτες που θέλουν να γλυτώσουν από το υψηλό κόστος συντήρησης του ακινήτου τους. Έτσι, οι αρκετά συχνά χρονομερίδια έχουν πωληθεί έναντι ενός δολαρίου.

3. Αυτοκίνητα

Ένας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία ήλπιζε να πάρει περίπου 3.000 για από την πώληση μίας BMW του 1994 σε online δημοπρασία. Από λάθος του, ως τιμή πώλησης καταχωρήθηκε «1 δολάριο» και ο ίδιος θεώρησε σωστό να τιμήσει την οποία «χτύπησε» ο αγοραστής, ακόμη και αν δεν ήταν αυτή που προτίθετο να θέσει.

4. Πτήσεις

Όταν εμφανίζονται ευκαιρίες για πτήσεις έναντι ενός δολαρίου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δράσουν άμεσα και να είναι ευέλικτοι σχετικά με το πότε μπορούν να πετάξουν. Για προφανείς λόγους, προσφορές όπως αυτές είναι διαθέσιμες σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και πολύ περιορισμένο χρόνο.Με την πάροδο των ετών, φορείς όπως η Nature Air ( Κόστα Ρίκα ), η TigerAir Australia, η Spirit Airlines Αμερικής και η Ryanair έχουν γίνει γνωστές για την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων έναντι ενός δολαρίου.

5. Newsweek

Λίγους μήνες αφότου το περιοδικό Newsweek σταμάτησε το 2013 να κυκλοφορεί έντυπη έκδοση, το brand του περιοδικού αγοράστηκε από την IBT Media έναντι ενός δολαρίου. Είχε προηγηθεί η πώλησή του στον πλούσιο φιλάνθρωπο και επιχειρηματία Sidney Harman επίσης στην τιμή του ενός δολαρίου.

6. Δείπνο

Το περασμένο καλοκαίρι, η υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Spoonrocket προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο εικονικό πάρτι που πραγματοποιήθηκε ποτέ και χρησιμοποίησε το δείπνο αξίας 1 δολαρίου ως δέλεαρ για να συμμετάσχουν οι καταναλωτές σε αυτό. Δυστυχώς για τους ανθρώπους που θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτό, το site έκλεισε πριν προλάβει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

7. Δωμάτια ξενοδοχείων

Το Public Hotel στο Σικάγο προσφέρει πολύ συχνά δωμάτια στην ειδική τιμή του ενός δολαρίου για κάθε διανυκτέρευση. Το πώς και πότε τα δωμάτια βγαίνουν σε προσφορά παραμένει μυστήριο, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως θα πρέπει να είναι κανείς εγγεγραμμένος στα διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ξενοδοχείου.