Προειδοποίηση σε τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο

Προειδοποίηση σε τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο

Διορία ως τις 20 Φεβρουαρίου στους τουρίστες να φύγουν από τη χώρα δίνει η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις που έχει απειλήσει να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση.

«Συνιστούμε στους τουρίστες να φύγουν με ασφάλεια πριν από την εκπνοή της προθεσμίας», αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε στο Twitter η μαχητική ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις που μόλις την Κυριακή πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην Αίγυπτο, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο νοτιοκορεάτες τουρίστες και έναν Αιγύπτιο.

Η ισλαμιστική οργάνωση που έχει την έδρα της στη χερσόνησο του Σινάπροειδοποίησε τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο «πριν είναι πολύ αργά» και απείλησε να επιτεθεί σε οποιονδήποτε παραμείνει στη χώρα μετά τις 20 Φεβρουαρίου.

Η προειδοποίηση δεν εμφανίσθηκε στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης, όμως ο λογαριασμός στο Twitter είχε αποδειχθεί ακριβής στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Το Σινά είναι η αχίλλειος πτέρνα του αιγυπτιακού στρατού

Επιθέσεις μαχητικών ισλαμιστών στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά η βομβιστική επίθεση της Κυριακής σε τουριστικό λεωφορείο με καμικάζι σηματοδοτεί μια στρατηγική στροφή προς πιο ευάλωτους στόχους, κίνηση που θα μπορούσε να καταστρέψει μια οικονομία που ήδη «καρκινοβατεί» εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.

Η Άνσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις, η πιο δραστήρια μαχητική ισλαμιστική οργάνωση της Αιγύπτου, έχει απειλήσει να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση που διορίσθηκε από τον στρατάρχη Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.