Προς πώληση το σπίτι όπου έζησαν το ειδύλλιό τους ο Τζον Κένεντι και η Μέριλυν Μονρόε

Προς πώληση το σπίτι όπου έζησαν το ειδύλλιό τους ο Τζον Κένεντι και η Μέριλυν Μονρόε

Το ακίνητο χτίστηκε το 1957 για τον γνωστό Αμερικανό τραγουδιστή και ηθοποιό Bing Crosby και πωλείται έναντι 5 εκατ. δολαρίων.

Το σπίτι του Bing Crosby στο Rancho Mirage της Καλιφόρνια φιλοξένησε πολλά πάρτι ενώ αυτός ζούσε εκεί από το 1957 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Οι Frank Sinatra, Ginger Rogers, Lucille Ball και Desi Arnez έμεναν κοντά. Οι πιο γνωστοί φιλοξενούμενοι του σπιτιού, όμως, ήταν η Marilyn Monroe και ο John F. Kennedy, οι οποίοι σύμφωνα με τον βιογράφο της Monroe επισκέφθηκαν το σπίτι ταυτόχρονα και μάλλον είχαν εκεί το φημολογούμενο ερωτικό τους ειδύλλιο. Μάλιστα, ένα διπλανό σπιτάκι έχει ονομαστεί «Πτέρυγα JFK» προς τιμήν του Kennedy.

Το ακίνητο χτίστηκε το 1957 για τον γνωστό Αμερικανό τραγουδιστή και ηθοποιό Bing Crosby και τη δεύτερη σύζυγό του, Kathryn. Η μονοκατοικία, με μια τεράστια σουίτα και άλλα τέσσερα υπνοδωμάτια με μπάνιο, διατίθεται σποραδικά προς πώληση από το 2010 – τότε η τιμή της ήταν 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, είναι διαθέσιμη και για ενοικίαση μέσω Airbnb για 3.400 δολάρια τη βραδιά.

Το σπίτι έχει μπει και πάλι για πώληση, με τιμή στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Την πώληση έχει αναλάβει το μεσιτικό γραφείο Douglas Elliman Real Estate.

Η ισπανικού στυλ κατοικία βρίσκεται στην κοινότητα Thunderbird Heights του Rancho Mirage, μιας πόλης κοντά στο Palm Springs όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί πάνω από 30% τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του συγκεκριμένου μεσιτικού γραφείου.

Η ιστορία του σπιτιού προφανώς προσθέτει στην αξία του. Σπάνια βρίσκεις κατοικία όπου να μπορείς να κάτσεις πλάι σ’ ένα τζάκι ή μια πισίνα με τέτοια ιστορία celebrity! Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι το ακίνητο αποτιμάται σε τιμή επταπλάσια της μέσης τιμής στην περιοχή.

Το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση αλλά θα χρειαστεί κάποιες βελτιώσεις. Πάντως, υπάρχει κι ένα μέρος του οικοπέδου όπου οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να χτίσουν ένα μικρό σπίτι για επισκέπτες. Ποιος ξέρει – ίσως κάποιος επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να φιλοξενηθεί κι αυτός εκεί…

Πηγή: Bloomberg