ΟΤΕ: Πρόταση στη Forthnet 250 – 300 εκατ. ευρώ για τη NOVA

ΟΤΕ: Πρόταση στη Forthnet 250 – 300 εκατ. ευρώ για τη NOVA

Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου.

Μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία Forthnet για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA, κατέθεσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

«Ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών από την Forthnet
Την έναρξη της διαδικασίας για τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας «Multichoice Ελλάς Παροχή Υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» από την εταιρεία «Forthnet Α.Ε. Συνδρομητικής Τηλεόρασης Παροχής Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών», με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30/06/2014, ενέκριναν την Δευτέρα 30 Ιουνίου τα διοικητικά συμβούλια των δυο θυγατρικών της Forthnet.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την προτεινόμενη συγχώνευση συνεχίζονται οι ενέργειες για τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων συνδρομητικής τηλεόρασης, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την απλοποίηση της εταιρικής δομής.

Τέλος, εκτιμάται ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τα αρμόδιες αρχές και εταιρικά όργανα.

Διαβάστε ακόμη: 

Forthnet: Κανένα σχόλιο από την Forgendo για ΟΤΕ

ΟΤΕ: «Έχουν γίνει επαφές με τη Forthnet για τη NOVA»