Οι πρωταθλητές στις αφίξεις αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Οι πρωταθλητές στις αφίξεις αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ποιες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σχετικά με τις προτιμήσεις των τουριστών τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Πρωταθλήτρια στην αύξηση εισερχόμενου τουρισμού μεταξύ των ελληνικών προορισμών, αεροπορικώς προσεγγίσιμων, αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη καθώς φέτος το καλοκαίρι την επισκέφθηκαν 28% περισσότεροι Έλληνες, σε σχέση με πέρυσι κατά το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου.

Στην επόμενη θέση βρέθηκαν τα Χανιά, με τον εγχώριο τουρισμό να αυξάνεται κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, σε επίπεδο επιβατών, ενώ ακολουθεί το κορεσμένο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο οποίο «προσγειώθηκαν» 11% περισσότεροι Έλληνες επιβάτες φέτος. Στην τέταρτη θέση «πέρασε» η Ρόδος, με αύξηση 8%, και ακολουθούν η Μυτιλήνη με 5%, η Κέρκυρα και η Χίος με 4%, η Σάμος, η Κως και η Μύκονος με αύξηση 3%, ενώ οι αφίξεις Ελλήνων με σκοπό την αναψυχή αυξήθηκαν κατά 2% στα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Καβάλας.

Σχετικά με τη συνολική αύξηση της κίνησης, που αφορά ταξιδιώτες για αναψυχή και επαγγελματικούς λόγους, η Θεσσαλονίκη κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση, ενισχυμένη κατά 30% σε σχέση με το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου του 2013. Στη δεύτερη θέση με αύξηση 12% βρίσκεται το Ηράκλειο, ακολουθούν τα Χανιά και η Ρόδος με 9% και η Μυτιλήνη με 5%. Τη λίστα κλείνουν με 3% η Χίος, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη, η Κως και η Σάμος, ενώ Μύκονος, Σαντορίνη, Ιωάννινα και Καβάλα υποδέχτηκαν 2% περισσότερους Ελληνες ταξιδιώτες σε σχέση με πέρυσι.

Όσο αφορά στις μετακινήσεις Ελλήνων στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής, ο προορισμός της Λάρνακας σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση το καλοκαίρι: 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Ακολουθεί το Λονδίνο με 7%, με την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη να βρίσκονται στην τρίτη θέση με 5% περισσότερους Έλληνες τουρίστες. Μόλις 3% περισσότερους επιβάτες υποδέχθηκε το Παρίσι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προορισμοί (Μιλάνο, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Γενεύη, Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Τίρανα και Σμύρνη) εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 2%.

Παράλληλα με την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και η γενικότερη εικόνα του ΔΑΑ είναι σημαντικά βελτιωμένη. Ο Αύγουστος βρήκε τον ΔΑΑ με 1,801 εκατ. ευρώ επιβάτες, έναντι 1,469 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Διαβάστε ακόμη: 

Στα 19,5 εκατ. ανέρχονται οι αφίξεις στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΣΕΤΕ

Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για ταξιδιώτες