Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για την «ΕΦ.ΣΥΝ»

Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για την «ΕΦ.ΣΥΝ»

Απώλειες για την Χρυσή, η οποία παραμένει τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις.

Προβάδισμα μίας μονάδας διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 23,5%, η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ενίσχυση των ποσοστών τους, ενώ αντίθετα η Χρυσή Αυγή χάνει 4,5 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ωστόσο παραμένει σταθερά τρίτο κόμμα.

Μικρή πτώση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται ελαφρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ σταθερό παραμένει το ΚΚΕ, όπως επίσης και η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη η ΝΔ σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Όσον αφορά την εκλογική συμπεριφορά συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνετα πρώτος στις ηλικίες 18-29, με διαφορά 13 μονάδων.

Στις ηλικίες 30-44 η διαφορά μειώνεται στις 4 μονάδες και αυξάνεται και πάλι 45-59 (10 μονάδες).

Η Νέα Δημοκρατία όμως κυριαρχεί στις ηλικίες άνω των 60 ετών, διατηρώντας διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται σταθερά με 30%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.