Reuters: Η Μέρκελ δεν βλέπει εξελίξεις για την Ελλάδα σήμερα

Reuters: Η Μέρκελ δεν βλέπει εξελίξεις για την Ελλάδα σήμερα
AppleMark

«Δεν γνωρίζω για νέα ευρωπαϊκή προσφορά στην Ελλάδα» αναφέρει η καγκελάριος.

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν σήμερα, Τρίτη, εξελίξεις για την Ελλάδα, εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με γερμανική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε βουλευτές του CDU/CSU, η Καγκελάριος παραδέχθηκε ότι δεν αναμένει νέες εξελίξεις σήμερα για την Ελλάδα, μηδενίζοντας τις ελπίδες για συμφωνία στο παρά πέντε της λήξης του προγράμματος, επισημαίνουν δύο Γερμανοί αξιωματούχοι, οι οποί έλαβαν μέρος στη συνάντηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι οι συνέπειες της ελληνικής κρίσης θα είναι περιορισμένες και επομένως, ο φόβος είναι περιττός.

Παράλληλα, η Καγκελάριος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σημαντικό τα υπόλοιπα 18 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης να παραμένουν ενωμένα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου ανέφερε: «Αυτό το βράδυ τα μεσάνυχτα ακριβώς ώρα κεντρικής Ευρώπης, το πρόγραμμα λήγει. Και δεν γνωρίζω οποιεσδήποτε σοβαρές ενδείξεις για οτιδήποτε άλλο».

«Πέραν αυτού, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κλείσουμε τα κανάλια επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα απόψε… αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή για συνομιλίες αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα επ’ αυτού» είπε.

Ερωτηθείσα για το εάν γνωρίζει για μία προσφορά της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ απάντησε: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία προσφορά από την Κομισιόν που έχω γνώση είναι από την Παρασκευή της τελευταίας εβδομάδας».