Σε κρίσιμο στάδιο οι έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370

Σε κρίσιμο στάδιο οι έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370

Στις επόμενες 5 με 7 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του «μαύρου κουτού» του Boeing της Malaysia Airlines.

«Οι σημερινές και οι αυριανές έρευνες είναι σε κρίσιμο στάδιο. Καλούμε όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να προσευχηθεί ώστε να βρούμε κάτι», δήλωσε ο υπουργός Μετεφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, καθώς συνεχίζονται στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες.

Νωρίτερα οι Αυστραλοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα για το αγνοούμενο αεροσκάφος δήλωσαν ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του «μαύρου κουτού» της πτήσης MH370, βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί, ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.

Την πληροφορία αυτή είχε αναφέρει και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ο οποίος την Τετάρτη είχε πει ότι οι έρευνες του ρομποτικού βαθυσκάφους Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια περιοχή 2.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

«Το Bluefin-21 έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι στιγμή. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αποστολή του βαθυσκάφους, αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στην εστιασμένη υποθαλάσσια περιοχή σε πέντε με επτά ημέρες», ανέφερε το κέντρο συντονισμού ερευνών σε ανακοίνωσή του.

«Έχουμε εξετάσει όλες τις πιθανότητες και κάθε ημέρα που περνά, οι έρευνες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες», πρόσθεσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, που διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν θα εγκαταλειφθούν οι έρευνες και αναφέρθηκε στην πιθανότητα να «διευρυνθεί η περιοχή έρευνας και να χρησιμοποιηθούν άλλοι πόροι», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η τεράστια διεθνής έρευνα για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς. Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο απ’ όπου πιστεύεται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το «μαύρο κουτί» του Μπόινγκ.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πιο μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα όλων των εποχών

Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines