Σε μυστική τοποθεσία και ασφαλείς οι Τούρκοι κομάντος

Σε μυστική τοποθεσία και ασφαλείς οι Τούρκοι κομάντος
Οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, την έκδοση των οποίων ζητεί η Τουρκία για να διωχτούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, προσάγονται στον Άρειο Πάγο όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση σχετικά με το αίτημα έκδοσης τους, Αθήνα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τι αναφέρει με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu o εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Με δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος τόνισε ότι οι δύο πρώην κομάντος του τουρκικού στρατού που ζήτησαν άσυλο τον Φεβρουάριο 2017, βρίσκονται ασφαλείς σε μυστική τοποθεσία.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ μετά την ολοκλήρωση του 18μηνου της προσωρινής κράτησής τους και μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές προστασία και σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο βρίσκονται σε μυστική τοποθεσία.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μετά από δημοσίευμα των Τhe Times, το οποίο ανέφερε ότι οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται, και το οποίο διαψεύστηκε αμέσως.

Κανείς από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν έχει εξαφανιστεί δηλώνουν κατηγορηματικά οι δικηγόροι τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διευκρίνιζαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. «Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει» δήλωσε σε ένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι. «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν».

Η κ. Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.