Συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Τη συμβολή του Ιδρύματος στη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναγνώρισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Α. Παπαδημητρίου.

Τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικου μεγάρου, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η οικονομία έχει περάσει κρίση, οι Έλληνες έχουν υποστεί φοβερές θυσίες και το επενδυτικό ταμείο είναι το καλύτερο εργαλείο για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το Ίδρυμα Ωνάσης θα επενδύσει, θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση της κυβέρνησης γιατί αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει «πρώτον ρευστότητα στην αγορά και σημαίνει, ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της».

«Το όνομα “Ωνασης” είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή του ιδρύματος Ωνάση στέλνει μήνυμα ότι οι Έλληνες ενωμένοι παλεύουμε να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε ακόμη: Στην τελική ευθεία για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο