Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις τρόικας – Κ. Μητσοτάκη

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις τρόικας – Κ. Μητσοτάκη

Στις 15.000 απολύσεις από το δημόσιο θα προχωρήσει η κυβέρνηση τη διετία 2013-2014.

Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της τρόικας θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες, όπως  έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φάνηκαν ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των απολύσεων από το δημόσιο.

Σύμπραξη απόψεων μεταξύ υπουργείου-τρόικας υπήρξε ως προς την υλοποίηση των 15.000 υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο για τη διετία 2013-2014 και οι οποίες βρίσκονται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Προβόπουλου – τρόικας

Όσον αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας, έχουν ενταχθεί στο εν λόγω καθεστώς πάνω από 21.000 υπάλληλοι (πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.700 υπαλλήλους και οι περίπου 9.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ).

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου, η τρόικα έδειξε ικανοποιημένη από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και για τη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Τέλος έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ακόμη η πρόοδος που σημειώνεται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.