Συνελήφθη 29χρονος για τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη 29χρονος για τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η σύλληψη αφορά και τα «τρομο-πακέτα» που εστάλησαν σε αποδέκτες σε κράτη της ΕΕ - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Αθηνών συνέλαβε σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες  έναν 29χρονο Έλληνα στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, μια εκ των οποίων και εναντίον του Λουκά Παπαδήμου τον Μάιο του 2017, από την οποία τραυματίστηκαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και οι δύο συνοδοί του.

Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο είχε σταλεί παγιδευμένος φάκελος, ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, αλλά και ένας ακόμη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διεξάγει από το πρωί έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο. Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι’ αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ