Συνελήφθη ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Κάμερον για υποκλοπές

Συνελήφθη ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Κάμερον για υποκλοπές

Ο Άντι Κόλσον καταδικάσθηκε σε φυλάκιση για τις υποκλοπές από την ταμπλόιντ του Μέρντοκ.

Ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κόλσον, καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση 18 μηνών ως συνεργός σε βιομηχανικής κλίμακας υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών από δημοσιογράφους της ταμπλόιντ εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ, την οποία διηύθυνε.

Ο Κόλσον, ο οποίος από το 2003 ως το 2007 ήταν διευθυντής της ταμπλόιντ «News of the world» που έχει πλέον κλείσει, καταδικάσθηκε την περασμένη εβδομάδα για συνωμοσία για την παράνομη υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα στο τέλος μιας δίκης που διήρκεσε οκτώ μήνες στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου.

Η μέγιστη ποινή που αντιμετώπιζε ο 46χρονος Κόλσον ήταν φυλάκιση δύο ετών.

«Κατά την ετυμηγορία των ενόρκων ο κ. Κόλσον έχει τη μείζονα ευθύνη για τις υποκλοπές τηλεφώνων που γίνονταν στην ταμπλόιντ εφημερίδα», δήλωσε ο δικαστής Τζον Σόντερς. «Γνώριζε γι’ αυτές και τις ενθάρρυνε ενώ θα έπρεπε να τις είχε σταματήσει».

Τρεις άλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, οι Γκρεγκ Μίσκιβ, Νέβιλ Θάρλμπεκ και Τζέιμς Γουέδεραπ, καταδικάσθηκαν επίσης σήμερα. Οι Μίσκιβ και Θάρλμπεκ καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών ενώ ο Γουέδεραπ σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή.
Ο Γκλεν Μάλκερ, ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ που είχε πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος των υποκλοπών, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.

Η άλλοτε ερωμένη του Κόλσον Ρεμπέκα Μπρουκς, μια άλλη πρώην διευθύντρια της «News of the world», η οποία αργότερα τέθηκε επικεφαλής του σκέλους των βρετανικών εφημερίδων του ομίλου News Corp., απαλλάχθηκε την περασμένη εβδομάδα για τις κατηγορίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Υποκλοπές χρηστών της Yahoo από μυστικές υπηρεσίες

Πώς η Γερμανία παρακολουθεί τους Έλληνες μέσω Internet