Σόιμπλε προς Έλληνες: «Προσέξτε τους ανεύθυνους πολιτικούς»

Σόιμπλε προς Έλληνες: «Προσέξτε τους ανεύθυνους πολιτικούς»

Συνεχίζεται το «μπαράζ» θετικών δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που χαρακτήρισε μεγάλη την πρόοδο της Ελλάδας.

 

«Οι Έλληνες έχουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν αν συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο».  Αυτό δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συμπλήρωσε: « «Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό γι αυτά που υπομένει».

«Οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, απέδωσε, ωστόσο, τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν και διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας. Κάλεσε δε τους Έλληνες πολίτες να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για επικείμενο θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο» δήλωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, είπε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές». Υπενθύμισε πάντως ότι κατά την έγκριση του δευτέρου πακέτου στήριξης, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι, εφόσον χρειαστεί βοήθεια μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ξέρετε τι φέρνει τους τουρίστες μαζικά πίσω στην Ελλάδα;

Στο μεταξύ ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος βρέθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία του κ. Στουρνάρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένα νέο βιβλίο. Παρουσιάσαμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα».

Σε ερώτηση σχετικά με την επάνοδο της χώρας στις αγορές απάντησε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω από όσα δήλωσε χθες.

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί πια κίνδυνο για το ευρώ»