Στα μέσα Σεπτεμβρίου η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα

Με κοινή ανακοίνωση οι δανειστές χαρακτηρίζουν παραγωγικές τις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο, με το οποίο δίνουν νέο ραντεβού σε δύο μήνες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αναφέρουν πως οι εκπρόσωποί τους θα βρεθούν πάλι στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, που είναι προάγγελος της 5ης κατά σειρά αναθεώρησης του Μνημονίου, η οποία θα συνδεθεί και με τη νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους και θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος. «Οι συναντήσεις ήταν παραγωγικές και συμφωνήθηκε ότι η τρόικα, με την πλήρη σύνθεσή της, θα συνεχίσει τις συνομιλίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να επιταχύνει τώρα την ολοκλήρωση του 2ου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα που πάνε για Σεπτέμβρη

Προτεραιότητα οι φοροελαφρύνσεις και όχι οι απολύσεις