Σταϊνμάγερ: «Τίποτα δεν θα χαλάσει τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας»

Σταϊνμάγερ: «Τίποτα δεν θα χαλάσει τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας»

Το Βερολίνο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ για την επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.

«Οι δράστες, όμως, δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊνμάγερ και επισημαίνει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους, ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το Βερολίνο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα «χυθεί φως» και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε στην κα. Μέρκελ ότι «η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους».

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί στην οικία του Γερμανού πρέσβη (upd.)