Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια: Πάει για Μάιο η εκταμίευση χρημάτων

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια: Πάει για Μάιο η εκταμίευση χρημάτων

«Δεν θα ληφθεί απόφαση για χρήματα τον Απρίλιο» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι το Σαββατοκύριακο, ώστε να υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία απόφασης για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, επισημαίνουν κύκλοι των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Well, oι συζητήσεις προχωρούν, ωστόσο όμως με αργό ρυθμό, όπως δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «επιθυμούμε και περιμένουμε ένα συγκεκριμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος θα εξεταστεί στο Εurogroup».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπβρόσκις σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, αναφέρει ότι πιθανότητα δεν θα ληφθεί απόφαση για απελευθέρωση κεφαλαίων προς την Αθήνα στις 24 Απρίλίου.

Θα γίνει μια εξέταση της προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αναφέρει στη συνέντευξη. Σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες που επικαλείται η εφημερίδα, η απόφαση για απελευθέρωση κεφαλαίων θα ληφθεί στο Eurogroup της 11ης Μαϊου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο λόγος της καθυστέρησης είναι η απροθυμία της Αθήνας να πάρει μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, σημειώνει η Handelblatt.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση κοινού τόπου εντοπίζονται στο δημοσιονομικό τομέα, με τους εκπροσώπους των δανειστών να θεωρούν πολύ φιλόδοξο το στόχο της κυβέρνησης αναφορικά με τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους για το 2015.

Διαβάστε ακόμη: 

Τελεσίγραφο στην Αθήνα έως τις 20 Απριλίου