Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη συμπληρωματική απολογία του.

Την απόφαση να προφυλακιστεί και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έλαβαν από κοινού οι ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της ΧΑ και ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε ο βουλευτής για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Η. Κασιδιάρης, με τον οποίον κλείνει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πρόκειται να οδηγηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του.

Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του. Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως ο εισαγγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος «δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο εφετείο, ο Η. Κασιδιάρης είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά», προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Στη συνέχεια επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο Η. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο Η. Κασιδιάρης φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΧΑ είχε απολογηθεί τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και είχε τότε αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Διαβάστε ακόμη:

Σε κατ’ οίκον περιορισμό προσωρινά ο Νίκος Μίχος

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δέχεται ο Χρ. Αλεξόπουλος

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή