Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών – Πότε αναμένεται να κυρωθεί

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών – Πότε αναμένεται να κυρωθεί
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Οικονομικών «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων και άλλες διατάξεις», Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πιο κοντά από ποτέ η κρίσιμη στιγμή που θα ολοκληρώσει μια πολύμηνη διαδικασία.

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά, το χρονοδιάγραμμα που περιέγραψε ο κ. Βούτσης, σημαίνει ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί πιθανότατα σε μία ή δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση.

Ανώτερα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν επίσης ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε» και πως «όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς».

Διαβάστε ακόμη:

Μαξίμου – ΝΔ: Νέο πεδίο αντιπαράθεσης η ρηματική διακοίνωση

Συμφωνία των Πρεσπών: Πώς φτάνουμε στους 151