Στην Αθήνα το προσεχές διάστημα ο Ερντογάν

Στην Αθήνα το προσεχές διάστημα ο Ερντογάν
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016. Το προσφυγικό ήταν ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες το απόγευμα στην Νέα Υόρκη, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη στήριξης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.Ο Α. Τσίπρας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 71ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη Τύπου εφ΄ όλης της ύλης που παραχώρησε στους Έλληνες διπλωματικούς συντάκτες.

Ειδικότερα ο κ. Κοτζάς ανέφερε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα συμφωνήθηκε να επισκεφθεί ο κ. Ερντογάν την Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως είναι μέχρι στιγμής οι αρχικές σκέψεις.

Ο κ. Κοτζιάς, στη δίωρη ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών που παραχώρησε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάνοιξη των διαύλων επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, την επανέναρξη του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα, που δεν ήταν, όπως είπε, επαρκώς συστηματικός από το περασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας τη σημασία που έχει η συμπεριφορά υπευθυνότητας και νηφαλιότητας για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία όπως επισήμανε κάθε άλλο παρά ένδειξη αδυναμίας είναι από ελληνικής πλευράς. Αν κρίνει κανείς μάλιστα και από το γεγονός ότι χθες, μία μέρα μετά την επίσκεψή του, δεν υπήρξε καμία παραβίαση από τουρκικής πλευράς.