Στην Ελλάδα μια ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας

Στην Ελλάδα μια ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας

Η Nava Swersky  θα μιλήσει στην «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης» για το πως να κάνεις μια ιδέα σου επιχειρηματική πράξη. 

Στη χώρα μας αναμένεται να βρεθεί, στο πλαίσιο της «Ημέρας Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», η Nava Swersky. Επιχειρηματίας, venture capitalist, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος, εμπειρογνώμων στην  εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας με 20 και πλέον χρόνια διεθνούς εμπειρίας, έχει αναγνωριστεί ως ηγέτης στον τομέα της καινοτομίας, των επιχειρηματικών κεφαλαίων και τη μεταφορά τεχνολογίας και είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια για αυτά τα θέματα. Εκτός από μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών και διεθνής σύμβουλος, είναι σήμερα Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Commercialisation Alliance με έδρα το Τορόντο, Ιδρυτής του NanoIsrael, του διεθνούς συνεδρίου και έκθεσης νανοτεχνολογίας, σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης για την καινοτομία και τις διεθνείς συνεργασίες Έρευνας & Ανάπτυξης και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την καινοτομία, μία υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος στις 31 Μαρτίου και η κα. Swersky θα παρευρεθεί για να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία της σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μία καλή επιχειρηματική ιδέα και αναζητούν τρόπους για την κάνουν πράξη.

Η Nava Swersky Sofer είναι μία δραστήρια επιχειρηματίας με διεθνή εμπειρία 20 ετών, αναγνωρισμένη ως ηγετική μορφή στον τομέα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Είναι η εκπρόσωπος του Ισραήλ στην επιτροπή της νανοτεχνολογίας και την ανάπτυξη/δικτύων καινοτομίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Δικτύου Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων στη Ρώμη, με πάνω από 100 μέλη από 45 χώρες και μέλος του Knowledge Economy Network στις Βρυξέλες.

Από το 2005-2009 ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yissum, εταιρεία εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας του Hebrew University της Ιερουσαλήμ, η οποία πραγματοποιεί το 1/3 της ακαδημαϊκής έρευνας στο Ισραήλ. Η Swersky Sofer πιστώνεται με την εδραίωση της εταιρείας ως παγκόσμιου ηγέτη στη μεταφορά τεχνολογίας, με αύξηση των εσόδων κατά 75% σε 60 εκατομμύρια δολάρια και αυξάνοντας το pipeline κατά 50% με την υπογραφή 1.200 συμφωνιών συνεργασίας. Πριν από την Yissum ήταν για 15 χρόνια εταίρος σε κορυφαίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Καλιφόρνια και το Ισραήλ – Sanderling Ventures, Concord Ventures και Columbine, και Αντιπρόεδρος στο Ciba (τώρα Novartis) στα κεντρικά γραφεία στη Βασιλείας της Ελβετίας και στις ΗΠΑ.

Η Nava κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, MBA από το IMD International της Ελβετίας και διπλώματα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Παρίσι), το Ινστιτούτο Γκαίτε (Μόναχο) και το Ινστιτούτο Τρεντίνο (Ιταλία).

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ενεργειών της πρέσβεως του Ισραήλ  στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν – Άμπαπου προωθεί τη συνεργασία σε B2B επίπεδο μεταξύ του ελληνικού οικοσυστήματος των startups και επιχειρηματιών από το Ισραήλ, οι οποίοι παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές ως μέντορες. Μάλιστα η Nava Swersky θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της πρέσβεως την 1η Απριλίου, όπου και θα μιλήσει σε μια ανοιχτή συζήτηση με Έλληνες entepreneurs που θέλουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη.

Διαβάστε σχετικά εδώ

Σχετικά με την εκδήλωση στο Ίδρυμα Ωνάση

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει την «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», αναλύοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κεφάλαιο του «Scale up».

Καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα περιγράψουν και θα αναλύσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα επόμενα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς επιχείρησης, θα περιγράψουν το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών θα μιλήσουν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος (C.E.O. Chipita), Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής Coco-Mat), Κωνσταντίνος Γεράρδος (Πλαίσιο C.E.O.), Κωνσταντίνος Μποτόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Gwen Nguyen (Indiegogo Cause Director), Nava Swersky (NanoIsrael, Co-Chair).

Εκτός από τους καταξιωμένους επαγγελματίες, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στην Ημερίδα την Αναπληρωτή Υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη. Με τη συμμετοχή τους στην Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης, ως ομιλητές, αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό, σε σχέση με το θεσμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Οι 3 θεματικές ενότητες της Ημερίδας είναι:
SESSION I – Εμπνέοντας την Επιχειρηματικότητα
SESSION II – Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα
SESSION III – Μιλώντας για την Επιχειρηματικότητα

Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, θα λειτουργήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Στέγης βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας (με τη συμμετοχή κοινού που θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είτε τηλεφωνικά, είτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης -περιορισμένες θέσεις / θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), μέσα από τα οποία εξίσου σημαντικοί εκπρόσωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα μπορέσουν να μεταδώσουν με πολύ πρακτικό τρόπο την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους σε συγκεκριμένες θεματικές.