«Στην Ελλάδα θα πήγαινα εάν ήθελα…»

«Στην Ελλάδα θα πήγαινα εάν ήθελα…»

Ποια είναι η τουριστική εικόνα που έχουν για τη χώρα μας στη Βόρεια Ευρώπη;

Η τελευταία σφυγμομέτρηση Eurotrack που πραγματοποίησε το YouGov σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Νορβηγία έδειξε ότι οι ερωτηθέντες εκτιμούν ιδιαίτερα την χώρα μας εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε μια ηλιόλουστη χώρα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα με ποσοστό 44% έρχεται δεύτερη πίσω από την Ισπανία(56%). Τρίτη επιλογή είναι η Ιταλία με ποσοστό 32%.

H Ελλάδα έρχεται δεύτερη και σε ότι αφορά τη διασκέδαση, το «socialising» και τα πάρτι. Συγκεκριμένα, πάλι πρώτη είναι η Ισπανία (46%) και ακολουθείται με μεγάλη διαφορά από την Ελλάδα (18%) και την Ιταλία (16%).

Από την έρευνα που ζητούσε από τους Ευρωπαίους πολίτες να επιλέξουν τους τρεις κορυφαίους προορισμούς τους για συγκεκριμένες κατηγορίες προέκυψε επίσης ότι η Βρετανία (32%) είναι η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για shopping, με τις Γαλλία και Ιταλία να ακολουθούν με ποσοστό 20%.

Οι καλοφαγάδες κατέταξαν πρώτη την Ιταλία ως προορισμό για φαγητό με ποσοστό 48%, ενώ η γαλλική κουζίνα κέρδισε ένα 45% των Ευρωπαίων. Η παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα της Ισπανίας εκτιμήθηκε από το 26% των ερωτηθέντων.

Η παντελής άγνοια αγγλικών από τους Ισπανούς προφανώς ήταν ο λόγος που κατέταξε την ιβηρική χώρα πρώτη (35%) στην επιλογή ως προορισμού για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, ακολουθούμενη από τη Βρετανία (28%) και τη Γαλλία (27%).

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το Discoveroom!