Στήριξη στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ από Στουρνάρα και Ταμείο

Στήριξη στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ από Στουρνάρα και Ταμείο

Η Αναστασία Σακελλαρίου βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα του εισαγγελικού πορίσματος για τα δάνεια του ΤΤ.

Πλήρη στήριξη στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών αλλά και το Ταμείο με ανακοίνωσή του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σήμερα εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα».

Σε ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα – «φωτιά» για το ΤΤ

Το όνομα της Αναστασίας Σακελλαρίου βρίσκεται μεταξύ των 23 στελεχών -νυν και πρώην- του ΤΤ εις βάρος των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση.

Η κα. Σακελλαρίου είχε εργασθεί για το 2012, στο ΤΤ και είχε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως chief risk officer (CRO), χειριστεί την αναδιάρθρωση κάποιου δανείου που αναφέρεται στη δικογραφία, ως μέλος Επιτροπής Πιστοδοτήσεων.