Στο 1 δισ. ευρώ ο πήχης για το Twitter

Στο 1 δισ. ευρώ ο πήχης για το Twitter
Jack Dorsey, chairman of Twitter. Photo:

Τι προσδοκούν τα μέλη της εταιρείας από την είσοδο του δημοφιλούς social media στη Wall Street.

Το Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεση του να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθώντας έτσι την πορεία πολλών άλλων εταιρειών νέας τεχνολογίας όπως το Facebook, που εισήχθησαν στη Wall Street κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος του δημοφιλούς οnline κοινωνικού δικτύου είναι να επιτύχει «το ταχύτερο δυνατό», την οικονομική άντληση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η δημόσια εγγραφή του Twitter θα καθυστερήσει λίγες ημέρες καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές του Νοεμβρίου.

Το Twitter με περίπου 218 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με βάση την καταγραφή του περασμένου Ιουνίου, αποκάλυψε και τα έως τώρα καλά κρυμμένα οικονομικά του στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ελλειμματική, παρά την πολύ σημαντική αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησης, οι οποίες έχουν τριπλασιαστεί φτάνοντας στα 317 εκατομμύρια δολάρια κατά το 2012, ενώ ήδη έχουν φτάσει στα 253 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του 2013.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος θα πλουτίσει από το Twitter;