Τα πιο «hard rock» τσέλο του πλανήτη (βίντεο)

Τα πιο «hard rock» τσέλο του πλανήτη (βίντεο)

Το κροατικό συγκρότημα «2CELLOS» κάνει τον Angus Young να φουσκώνει από υπερηφάνεια!

Οι νότες είναι μονάχα επτά, όμως η γοητεία του συνδυασμού, του πειραματισμού και της πρωτοτυπίας είναι τα στοιχεία που μετατρέπουν τα σύμβολα στο χαρτί σε μια γλυκιά μελωδία ή έναν σκληρό και ενθουσιώδη ήχο· φυσικά, εφόσον υπάρχει και το ταλέντο. Κάτι που δεν λείπει από τους 2CELLOS.

Οι νεαροί Κροάτες τσελίστες Luka Sulic και Stjepan Hauser έφεραν την αγάπη τους για την rock στο «κλασσικό» τσέλο, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

 Διαβάστε ακόμη: Μουσική με όργανα από πάγο!

Η αρχή έγινε με τον Michael Jackson και το «Smooth criminal» το οποίο έφτασε συνολικά –ανέβηκε δύο φορές- περισσότερα από 16 εκατ. views στο YouTube. Μια διασκευή η οποία τους έφερε δίπλα στον Elton John, «αναγκάζοντας» τον να δηλώσει ότι «δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του κάτι παρόμοιο, από την εποχή του Jimi Hendrix στα ‘60s».

Διαβάστε ακόμη: Πέντε sites με δωρεάν μουσική

Σήμερα οι 2CELLOS γεμίζουν στάδια με χιλιάδες νεαρούς ροκάδες οι οποίοι χορεύουν στους ρυθμούς του Thundertruck και του Highway to Hell. Η κορύφωση μιας πορείας, η οποία από τις κλασσικές σπουδές του Luka στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και του Stjepan στο Βασιλικό Βόρειο Μουσικό Κολλέγιο της Αγγλίας πήρε μια αναπάντεχη ροκ στροφή.

Δείτε τους live να ξεσηκώνουν το κοινό με τις ικανότητές τους.