Τα ρομπότ της Amazon έτοιμα για τις γιορτές

Τα ρομπότ της Amazon έτοιμα για τις γιορτές

15.000 ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν από τα ράφια της εταιρείας χιλιάδες προϊόντα.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι της Amazon χρειάζονταν να περπατούν πολλά χιλιόμετρα μέσα στις αποθήκες της εταιρείας, προκειμένου να συλλέξουν τα προϊόντα των παραγγελιών.

Αυτή τη χρονιά, η εταιρεία αποφάσισε να τους ξεκουράσει λίγο και εξοπλίζει τις αποθήκες με 15.000 ρομπότ, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να συλλέξουν από τα ράφια χιλιάδες προϊόντα, μεταφέροντάς τα στο σημείο που γίνεται η πακετοποίηση.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Amazon, ο χρόνος συλλογής στις δοκιμές, ήταν βελτιωμένος 2 με 3 φορές. Ωστόσο, η ζήτηση της Amazon στην εορταστική περίοδο είναι τόσο αυξημένη που η εταιρεία έχει αναγκαστεί να προσλάβει και 80000 εποχικούς εργαζόμενους. Πέρσι, στη διάρκεια της Cyber Monday, η Amazon επεξεργάστηκε παραγγελίες 36,8 εκατομμυρίων αντικειμένων και φέτος περιμένει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση.

Συνολικά, η Amazon έχει 109 αποθήκες σε όλον τον κόσμο και προσωρινά χρησιμοποιεί ρομπότ μόνο σε 10 από αυτές. Στο Tracy center με έκταση 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, απασχολούνται σταθερά 1500 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου, οι οποίοι πλέον συνεργάζονται με 3000 ρομπότ.

Πηγή: digi1.gr