Τα συμβόλαια του εμπόρου: Μία οικονομική κωμωδία στη Στέγη

Τα συμβόλαια του εμπόρου: Μία οικονομική κωμωδία στη Στέγη

Το έργο-δυναμίτης της βραβευμένης με Νόμπελ συγγραφέως προσαρμόζεται στη συνθήκη της ελληνικής οικονομικής κρίσης κι ανεβαίνει σαν ένα ξέφρενο μουσικοθεατρικό χάπενινγκ.

O ταλαντούχος Νίκολας Στέμαν σκηνοθετεί με τη δέουσα τρέλα και σοφία το Thalia Theatre του Αμβούργου, ένα χειμαρρώδες κείμενο-παλίμψηστο για τη συντέλεια της ελεύθερης αγοράς και ένα από τα πιο δυναμικά ανσάμπλ της γερμανικής σκηνής το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2014 στις 22.00.

Τα συμβόλαια του εμπόρου, με τον υπότιτλο «μια οικονομική κωμωδία», γράφτηκαν το 2008 από τη διεθνώς καταξιωμένη Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ.

Διαβάστε ακόμα: H πραγματική ιστορία της ανακάλυψης του μποζονίου Higgs στη Στέγη

Η Γέλινεκ έγινε ευρέως γνωστή το 2001, όταν ο Μίκαελ Χάνεκε κινηματογράφησε το μυθιστόρημά της Η Δασκάλα του Πιάνου με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ενώ τρία χρόνια αργότερα έλαβε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την μουσική ροή του λόγου και του αντίλογου στα μυθιστορήματα και τα θεατρικά έργα της».

«Το χρήμα τα ‘παιξε. Την έκανε γι’ αλλού» θα μας τραγουδήσουν οι δεκατρείς ηθοποιοί και μουσικοί από την Κολωνία και το Αμβούργο που θα βρίσκονται όλοι μαζί επί σκηνής, μαζί και με τον σκηνοθέτη, ο οποίος θα εμφανίζεται άλλοτε ως πιανίστας κι άλλοτε ως κομπέρ – διευθύνοντας την πιο θυελλώδη παράσταση των τελευταίων ετών.

Διαβάστε ακόμα: Τρία χρόνια «ΣΤΕΓΗ»

Όλα αυτά σε ένα τετράωρο σκηνικό όργιο που θα στηθεί στις σκηνές, τα φουαγιέ και τους άλλους χώρους της Στέγης.

Οι θεατές μπορούν να μπαινοβγαίνουν στους χώρους κατά βούληση δύσκολα, όμως, χάνει κανείς έστω και μια στιγμή από αυτό το εκθαμβωτικό, αναρχικό και αξιολάτρευτα σαρκαστικό «πανκ ορατόριο του χρήματος», το οποίο σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους σήμερα Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο 45χρονος Γερμανός Νίκολας Στέμαν.