Apple και Samsung τα «βρήκαν» μετά από χρόνια σφοδρής σύγκρουσης

Apple και Samsung τα «βρήκαν» μετά από χρόνια σφοδρής σύγκρουσης

Οι δυο εταιρείες έδωσαν τέλος στην επτάχρονη διαμάχη τους για την πατέντα σχεδιασμού των iPhone.

Η Apple και η Samsung «τακτοποίησαν» την διαμάχη τους σχετικά με το κατά πόσο το σχέδιο του κινητού τηλεφώνου των δύο εταιρειών συνέκλινε. Συγκεκριμένα, η Apple είχε κατηγορήσει τη Samsung για την αντιγραφή χαρακτηριστικών του iPhone, τα οποία η αμερικανική εταιρεία έχει κατοχυρώσει.

Οι όροι της πρόσφατης συμφωνίας δεν έχουν δημοσιευτεί, αλλά οι εταιρείες υπέβαλαν μια ειδοποίηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια την Τετάρτη, όπου αναφερόταν ότι έχουν καταλήξει σε μια απόφαση και συμφώνησαν να μην συνεχίσουν με τη νομική υπόθεση, που σημαίνει ότι μια άλλη καταγγελία δεν μπορεί να κατατεθεί στην ίδια βάση.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφερόμενη αντ’ αυτού σε σχόλια που έκανε τον προηγούμενο μήνα όταν ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων αποφάσισε ότι η Samsung παραβίασε πατέντες που σχετίζονταν με το σχεδιασμό του iPhone της Apple. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η εταιρεία είχε υποχρεωθεί να πληρώσει 539 εκατομμύρια δολάρια.

«Πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία του σχεδιασμού», δήλωσε τότε η Apple. «Δεν κάναμε αυτή την υπόθεση για τα χρήματα. Ήταν κάτι περισσότερο για εμάς. Η Apple ξεκίνησε την επανάσταση στα “έξυπνα” τηλέφωνα με το iPhone, και αυτό είναι ένα χειροπιαστό στοιχείο ότι η Samsung ολοφάνερα αντέγραψε το σχεδιασμό μας».