Θα έχουν τα κινητά της Apple τη κατάληξη των Galaxy Note; Ισχυρισμοί για φωτιά σε συσκευή

Θα έχουν τα κινητά της Apple τη κατάληξη των Galaxy Note; Ισχυρισμοί για φωτιά σε συσκευή

Η Apple διερευνά ισχυρισμούς ότι ένα iPhone 7 Plus έπιασε φωτιά εξαιτίας προβλήματος σε μπαταρία, μετά από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες φωτογραφίες ενός iPhone να βγάζει καπνούς. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του είχε πάει τη συσκευή τη προηγούμενη ημέρα σε κατάστημα της Apple καθότι δεν άνοιγε.

Οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν πώς δεν υπάρχει πρόβλημα με την συσκευή, η οποία την επόμενη ημέρα… έπιασε φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται πίσω μέρος του κινητού της Μπραϊάνα Όλιβας, 18 ετών από το Τάκσον της Αριζόνα, να έχει παραμορφωθεί από μια διογκωμένη μπαταρία και να βγαίνει καπνός από ένα ρήγμα στα πλάγια, όπου η οθόνη έχει απομακρυνθεί από τη θήκη.

Η Όλιβας στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν το καμμένο πίσω μέρος του τηλεφώνου και το χωρισμένο στα δύο «σώμα» του κινητού, αφού η μπαταρία έχει σταματήσει να καπνίζει. Το 21 δευτερολέπτων βίντεο που κατέγραψε ο φίλος της Όλιβας έγινε retweeted χιλιάδες φορές, ενώ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό likes και πάνω από ένα εκατομμύριο views. Η Apple διερευνά έρευνα για τους ισχυρισμούς της κοπέλας. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο Mashable ότι «είμαστε σε επαφή με τον πελάτη και διερευνούμε το θέμα».