Θεοδωράκης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, θα στηρίξω τη συμφωνία

Θεοδωράκης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, θα στηρίξω τη συμφωνία

O επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τη στάση, αλλά και στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Εμείς στους μήνες που θα έρθουν θα είμαστε παρόντες στη μάχη για να αλλάξει η χώρα. Αλλά δε θα είμαστε βολικοί για κανέναν» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά και τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Θα ήταν άτοπο και πράξη πολιτικής αγραμματοσύνης να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας. Κατά το Σύνταγμα το μόνο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι βουλευτές είναι εάν παρέχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για να καθορίζει τη γενική πολιτική της χώρας και εάν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης θεωρούνται συμπολιτευόμενοι βουλευτές» ανέφερε.

Σχετικά με τη συμφωνία και τη στάση της ΝΔ, τόνισε: «Για πολλούς κεντρώους φιλελεύθερους είναι ανεξήγητη η στάση που τηρεί η ΝΔ στο θέμα. Είχαν πιστέψει ότι ο Μητσοτάκης είχε όλες τις προϋποθέσεις και την οικογενειακή παράδοση για να υπερασπιστεί μία συγκεκριμένη λύση και να την πει. Μία δικαιολογία που έχω ακούσει είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να θωρακίσει τη ΝΔ από δεξιά και όταν γίνει πρωθυπουργός θα επανέλθουν όλα τα φιλελεύθερα».

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, αναφέρθηκε στο σχέδιο ΑΝΑΝ του 2004 για την Κύπρο. «Κάποιοι θεωρούσαν προδοσία και το σχέδιο ΑΝΑΝ του 2004 και ξεχνούν να πουν ότι εάν είχε γίνει δεκτό θα είχαν αποχωρήσει σήμερα από την Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα. Έχω στοχοποιηθεί όσο λίγοι από το στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά δε βλέπω την πολιτική με τα μάτια του θιγμένου. Χρειάζεται νέα ματιά στα εθνικά θέματα. Σκοπιανό. Κυπριακό. Αλβανία».

Για τη στάση των ΑΝΕΛ τη χαρακτήρισε ως τυχοδιωκτική και επικίνδυνη.
«Μας λέει ο Καμμένος ότι δε μπορεί να κάνει πίσω στις αρχές του. Ποιες αρχές; Γελάνε και τα έδρανα. Έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματα του. Η ευθύνη όμως είναι του Τσίπρα».

Για τα συλλαλητήρια

Αυτοί που ανέχονται τη συνύπαρξη τους στα συλλαλητήρια με αυτούς που φωνάζουν για προδότες πολιτικούς πρέπει να απολογηθούν . Τα συλλαλητήρια μπορεί να οδηγήσουν και σε τερατογενέσεις , όπως με τους ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και τους αγανακτισμένους

Για τα Σκόπια

Εάν δεν περάσει η συμφωνία θα πέσει ο Ζαέφ και θα έρθουν οι εθνικιστές. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν πρέπει να σπρώχνουμε όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόλμησε εδώ και χρόνια να πει τις αλήθειες που δεν θέλαμε να αντικρίσουμε. Ως δημοσιογράφος τον στήριξα και βρέθηκα απέναντι στο Σαμαρά που τορπίλισε μία λύση και έριξε την κυβέρνηση. Όλα αυτά δεν τα θυμάται κανείς στη ΝΔ; Μόνο εγώ τα θυμάμαι;