«Θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα

«Θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα

Στο Λονδίνο, άνοιξε τις πύλες του το πρώτο «θησαυροφυλάκιο» για Bitcoins.

Το Bitcoin, το πιο γνωστό ηλεκτρονικό νόμισμα, έχει δεχθεί έντονη κριτική αλλά ταυτόχρονα έχει βρει και αρκετούς υποστηρικτές. Είναι γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά νομίσματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των χρηστών του διαδικτύου.
Έτσι στο Λονδίνο, άνοιξε τις πύλες του το πρώτο «θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα Bitcoins. Ο λόγος για το Elliptic Vault, το οποίο χρησιμοποιεί προσωπικούς κρυπτογραφημένους κωδικούς – κλειδιά αποθηκεύοντας Bitcoins σε ασφαλείς σέρβερς. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοί τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πέσουν θύματα διαδικτυακής κλοπής.

Έτσι, δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ηλεκτρονικών νομισμάτων, καθώς έως σήμερα οποιοδήποτε συναλλαγή με αυτά δεν μπορούσε να αντιστραφεί. Με λίγα λόγια, ο «ηλεκτρονικός κλέφτης» από τη στιγμή που κατόρθωνε να αρπάξει τα Bitcoins δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί.

Διαβάστε ακόμη: Στα άδυτα ενός «ορυχείου» bitcoin

Εκτός των ηλεκτρονικών κλοπών όμως, σε αρκετές περιπτώσεις κάτοχοι των Bitcoins έχουν χάσει την ηλεκτρονική… περιουσία τους κατά λάθος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζέιμς Χάουελς από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είχε αποθηκεύσει Bitcoins αξίας 5,5 εκατ. ευρώ σε έναν παλιό σκληρό του δίσκο, τον οποίο πέταξε σε μια χωματερή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ