Τι αλλάζει σε συντάξεις, εισφορές, εφάπαξ από 1/1/2015

Τι αλλάζει σε συντάξεις, εισφορές, εφάπαξ από 1/1/2015

Οι «ανοικτοί» λογαριασμοί αφορούν αφενός τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και τις εργασιακές σχέσεις.

Δεκαέξι μέτρα για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά παραμένουν «ανοικτά» στο τραπέζι των δανειστών μέχρις ότου «ξεκαθαρίσει» το πολιτικό σκηνικό.

Όπως γράφει σήμερα η “Ημερησία”, τα μέτρα που αφορούν τόσο τους απασχολούμενους – ασφαλισμένους όσο και τους συνταξιούχους, αποτελούν τους ελάχιστους – κατ’ αρχήν συμφωνημένους, όχι όμως και… «κλειδωμένους» – όρους για τη συνέχιση της καταβολής των δόσεων στο πλαίσιο του τρέχοντος δανειοδοτικού προγράμματος από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ.

Και, όπως προεξοφλούν κυβερνητικά στελέχη στην «Ημερησία», θα αποτελέσουν τη βάσης της τελικής διαπραγμάτευσης, εφόσον το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να παραμείνει η χώρα στον δρόμο της ομαλής εξόδου από το Μνημόνιο έχοντας ως «μαξιλάρι» την πιστωτική γραμμή για την άντληση της αναγκαίας ρευστότητας.

Μεγαλύτερες «ανατροπές», ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείονται αν, στο μεταξύ, αλλάξουν τα δεδομένα σε πολιτικό επίπεδο ή επιδεινωθεί η πραγματική οικονομία, η οποία επηρεάζει άμεσα την αγορά εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr