Tι χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να παραμείνει πιστός σε μία εταιρεία;

Tι χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να παραμείνει πιστός σε μία εταιρεία;

Σύμφωνα με έρευνα, οι εργαζόμενοι προτιμούν να λαμβάνουν επαίνους για την εργασία τους και να βρίσκονται σε ευχάριστο περιβάλλον.

Ένας καλός μισθός είναι σημαντικός, ωστόσο δεν αποτελεί στην πραγματικότητα τον κινητήριο παράγοντα, όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσετε σχετικά με την παραμονή σας ή όχι σε μία εταιρεία.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία συμβούλων Suite & Co, οι προσδοκίες των εργαζομένων σχετικά με το χώρο εργασίας τους και οι απαιτήσεις που επιβάλλονται σε έναν υπάλληλο έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα να πουν όχι στις παροχές

Κάποιος θα έλεγε ότι ένα κομψό εταιρικό αυτοκίνητο ή ένα πληρωμένο σαββατοκύριακο σε έναν εξωτικό προορισμό θα μπορούσε να κρατήσει τους υπαλλήλους μίας εταιρείας, ωστόσο αυτές οι πολυτελείς παροχές έχουν πολύ λίγη επίδραση επάνω τους. Σύμφωνα με την έρευνα, η ασφάλεια και η άνεση που μπορεί να προσφέρει μία εταιρεία είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ανάγκες των εργαζομένων έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών: Η παροχή ενός εταιρικού αυτοκινήτου έχει πλέον ξεπεραστεί», δήλωσε η συνιδρυτής της Suite & Co, Lisa Mellinghoff.

Η υποστήριξη του εργοδότη είναι σημαντική

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κρατήσει έναν υπάλληλο σε μία εταιρεία είναι η καλή σχέση του με τον εργοδότη. «Οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν επαφή και καλή σχέση με τον διευθυντή τους», δήλωσε ο Viktor Gilz, επίσης διευθυντής της Suite & Co.

Εκτός από τις καλές σχέσεις, οι εργαζόμενοι έχουν την ανάγκη να λάβουν την αναγνώριση και τον έπαινο, από τα ανώτερα στελέχη.