Τι είπαν στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ

Τι είπαν στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλάει κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έδωσε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), μετά το τέλος της 4ης Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Νταχαμπέια, στο Κάιρο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Οι τρείς ηγέτες συμφώνησαν ως προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, προκειμένου να προωθηθεί μια τριμερής εταιρική σχέση σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και να εργασθούν από κοινού για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα», είπε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα. «Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης, καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Η συνομιλία έκλεισε με τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει ότι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να πουν από κοντά».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, ο Τραμπ την χαρακτήρισε «πολύ καλή».

Διαβάστε ακόμη:

Τα πρώτα μηνύματα της προεδρίας Τραμπ