Τι είπαν Τσίπρας – Μέρκελ στο τηλέφωνο για την αξιολόγηση

Τι είπαν Τσίπρας – Μέρκελ στο τηλέφωνο για την αξιολόγηση

Οι ανακοινώσεις για υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένονται από τη Eurostat στην ατζέντα των δύο ηγετών.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της «πολιτικής λύσης» που επιζητεί προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση και να κλείσει η αξιολόγηση επιτυχώς, μόνο με το πακέτο των μέτρων ύψους 5.4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται, ο κ. Τσίπρας, μετέφερε στην Γερμανίδα καγκελάριο την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο, Πέμπτη, από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων – προληπτικών ως «ρήτρα» στην περίπτωση που οι στόχοι του 2018 για 3,5% δεν ευοδωθούν.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά» στην Ελλάδα, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ανάρτησή του στο Twitter, απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω του λογαριασμού του στο Twitter(#askdijsselbloem).

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι εντός προθεσμίας σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις της, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «έχει γίνει πολλή δουλειά. Είμαστε στο τελικό στάδιο στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φόρο εισοδήματος».

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση την Παρασκευή», τόνισε μέσω του επίσημου λογαριασμού του.