Τι συμβαίνει με τις τηλεοπτικές άδειες; Παρέμβαση Μαξίμου για το διαγωνισμό

Τι συμβαίνει με τις τηλεοπτικές άδειες; Παρέμβαση Μαξίμου για το διαγωνισμό

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την οποία θα γινόταν η δημοπρασία.

Μια αναπάντεχη εξέλιξη εμφανίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σχετικά με το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την οποία θα γινόταν η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση γνωστοποιεί τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφορικού συστήματος που απαιτείται για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, βάσει των απαιτήσεων του κεφαλαίου 7 της υπ’ αριθμ. 1/2016 και κήρυξή του ως άγονου λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά στο διαγωνισμό.
Η απόφαση για τη διενέργεια του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού αναρτήθηκε με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον στη «διαύγεια» στις 4 Ιουλίου και η συνολική σχετική προϋπολογισθείσα δαπάνη για το σύνολο των υπηρεσιών ανερχόταν σε 40.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας, η διαδικασία αδειοδότησης θα προχωρήσει χωρίς το διαγωνισμό και η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών θα πραγματοποιηθεί με εσωτερικές διαδικασίες.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως “στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες”.