To Instagram «κλείνει το μάτι» στους διαφημιστές

To Instagram «κλείνει το μάτι» στους διαφημιστές
FILE - In this Monday, April 9, 2012, file photo, Instagram is demonstrated on an iPhone, in New York. Instagram, the popular photo-sharing service that Facebook bought this year, is the target of a storm of outrage on Twitter and other sites after the company announced Monday, Dec. 17, 2012 a change in its user agreement that hinted that it might use shared photos in ads. (AP Photo/Karly Domb Sadof, File)

Το Instagram ανακοίνωσε πως προχωράει σε βήματα που θα καταστήσουν τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του διαθέσιμες για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αρχίζοντας από τον Ιούνιο, το Instagram αποφάσισε να σταματήσει τον αποκλεισμό διαφημιστών από την πλατφόρμα του λόγω περιορισμών, όπως το να στοχεύουν σε καταναλωτές που σχετίζονται με τη μητρική του εταιρεία, το Facebook.

Αντ’ αυτού, θα επιτρέπουν στους διαφημιστές να παραπέμπουν σε εξωτερικές ιστοσελίδες ή app stores. Επί του παρόντος, το Instagram συνεργάζεται με πολύ λίγα εμπορικά σήματα όπως η Levi’s, η Banana Republic και τα Ben & Jerry’s. Οι διαφημίσεις μπορούν να στοχεύουν μόνο στο φύλο, την ηλικία και τη χώρα.

Η κίνηση θα διευρύνει και θα ενισχύσει τις διαφημίσεις στο Instagram κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικής χρονιάς για την εφαρμογή που απαριθμεί περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, αυτό το νέο άνοιγμα προς τους διαφημιστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, το Instagram κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της ποιότητας των διαφημιστικών εκστρατειών που φιλοξενεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρήστες του.