Το LinkedIn αλλάζει

Το LinkedIn αλλάζει
LinkedIn Corp. logos are arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Monday, Oct. 28, 2013. LinkedIn Corp. is expected to release earnings figures on Oct. 29. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Αν είστε απ’ αυτούς που περίμεναν με ανυπομονησία το νέο …look του LinkedIn, πλέον η αναμονή σας τελειώνει.

της Μπαρμπ Ντάροου

Την Πέμπτη, η εταιρεία αποκάλυψε τον νέο σχεδιασμό της πλατφόρμας για desktop, που περιλαμβάνει μια νέα, απλοποιημένη και ομοιόμορφη εμφάνιση σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο.

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται γνώριμα, είναι μάλλον επειδή χρησιμοποιείτε το LinkedIn απ’ το κινητό. Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα κινητή εφαρμογή πέρυσι.

«Δίνουμε προτεραιότητα, ως εταιρεία, στις κινητές συσκευές, και βασιστήκαμε στην κινητή εφαρμογή που στήσαμε πέρυσι» είπε η Έιμι Παρνέλ, διευθύντρια σχεδιασμού για τη LinkedIn. (Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο μήνα, η LinkedIn ανήκει πλέον στη Microsoft).

Τόσο η εφαρμογή για desktop όσο κι εκείνη για κινητά ξεκινούν από την ίδια βάση και «θα παραμείνουν άρρηκτα συνδεδεμένες» τόνισε στο Fortune ο Κρις Προύετ, διευθυντής μηχανικής. Σύμφωνα με την εταιρεία, 60% της κίνησης στην ιστοσελίδα της προέρχεται από κινητές συσκευές.

Πράγματι, η εικόνα της πλατφόρμας πλέον είναι πιο «καθαρή» και λιτή, με περισσότερο λευκό χρώμα. Και επιτέλους, η πλοήγηση μεταξύ των διαφόρων ενοτήτων – προφίλ, αρχική σελίδα, μηνύματα, θέσεις εργασίας, ειδοποιήσεις, το δίκτυό μου, κλπ. – είναι πολύ ευκολότερη. Πατάτε στο «περισσότερα» (more) στην πάνω δεξιά γωνία για να έχετε πρόσβαση σε άλλες ενότητες, και η εμφάνιση όλων των ενοτήτων είναι παντού η ίδια.

Επιπλέον, υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης για τα πάντα: άνθρωποι, δουλειές, εταιρείες. Το LinkedIn λέει ότι θα προσθέσει επίσης τη δυνατότητα αναζήτησης αναρτήσεων. Όμως, κάποιες προχωρημένες επιλογές αναζήτησης που ήταν διαθέσιμες προηγουμένως σε premium χρήστες έχουν πλέον απενεργοποιηθεί.

Μια εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας επιβεβαίωσε αυτή την αλλαγή, λέγοντας ότι καθώς η εταιρεία επεδίωκε να απλοποιήσει την εφαρμογή, κατήργησε κάποιες προωθημένες premium επιλογές αναζήτησης που δεν χρησιμοποιούνταν ευρέως. Οι πελάτες με πιο ακριβούς λογαριασμούς Recruiter ή Sales Navigator μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη σύνθετη αναζήτηση.

Και οι χρήστες μπορούν ευκολότερα να αποφεύγουν ειδοποιήσεις τις οποίες θεωρούν εκνευριστικές. Αν έχετε βαρεθεί να σας λέει η πλατφόρμα να στείλετε ευχές για τα γενέθλιά τους σε ανθρώπους που ελάχιστα γνωρίζετε, πρέπει να είστε σε θέση να απενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία όποτε θέλετε. Εγώ δεν κατάφερα να το κάνω αυτό με τη νέα πλατφόρμα, αλλά η εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες που θα επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέγει και να ελέγχει τι ειδοποιήσεις προτιμά να λαμβάνει.

Τέλος, ο Προύετ είπε ότι το LinkedIn γίνεται εξυπνότερο ως προς την εύρεση των επαφών που βρίσκονται πραγματικά κοντά σας ή για τις οποίες νοιάζεστε, και θα «βγάζει στην επιφάνεια» ειδοποιήσεις για επαγγελματικές μεταβολές ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεστε αλλά όχι ανθρώπων για τους οποίους δεν ενδιαφέρεστε καθόλου.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα ειδοποιούνται λιγότερο συχνά, και μόνο για άτομα και εκδηλώσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται πραγματικά.