Δραματικές εξελίξεις στο Mega – Όλα τα νέα δεδομένα

Δραματικές εξελίξεις στο Mega – Όλα τα νέα δεδομένα

Το πρώτο κανάλι της χώρας, όπως όλα δείχνουν, περνάει στην Ιστορία.

Τελευταία ενημέρωση 17:50

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο και λεπτό σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του MEGA Channel. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τηλέτυπος Α.Ε. δεν βγήκε “λευκός καπνός” για το αν οι μέτοχοι θα συμφωνήσουν στην απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τις τράπεζες να καραδοκούν.

Μεγάλη είναι η αγωνία των εργαζομένων του σταθμού, οι οποίοι σε ενημέρωσή τους από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του MEGA Νίκο Πεφάνη, άκουσαν ότι ίσως και αύριο θα υπάρξει η επίσημη ενημέρωση για τη στάση των μετόχων και τη διάσωση ή όχι του καναλιού.

Στάση αναμονής τηρεί και η Ένωση Συντακτών, η οποία αναμένεται να ζητήσει και αυτή από την πλευρά της, επίσημη ενημέρωση από τους μετόχους.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου και οι εργαζόμενοι του σταθμού στις εγκαταστάσεις του καναλιού για να προσδιορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

 

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι το κανάλι είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο», καθώς δεν υπήρχε κάποια οριστική συμφωνία μεταξύ των μετόχων σε ένα ακόμα ΔΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε το ΔΣ για το πώς έχει η κατάσταση, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες που εμφάνιζαν τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αποσύρει την πρόταση του για συμμετοχή στην ΑΜΚ του MEGA. Το κείμενο αναρτήθηκε στο newspost από τη δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά.

Η ίδια σχολιάζοντας στο Facebook όσα έγιναν στο κανάλι ανέφερε:
«Παραβρέθηκα μετά από συνεννόηση των συναδέλφων. Του Mega στη γενική συνέλευση των συναδέλφων του καναλιού. Μετά την είδηση για επικείμενη παράδοση του Mega στις τράπεζες, υπήρξε κατά ριπάς νέα πληροφόρηση. Ασφαλώς πιο ευχάριστη. Στο Mega για πρώτη φορά στην καριέρα μου προπηλακίστηκα από τρεις εργαζόμενους του διοικητικού που με θεώρησαν υπεύθυνη για το…. Κλείσιμο του καναλιού! Φώναξαν δε την αστυνομία η οποία με έβγαλε έξω. Μερσί για τη φιλοξενία…» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η δημοσιογράφος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ύστατη προσπάθεια να δεσμευτούν οι μέτοχοι με ένα “μνημόνιο κατανόησης” (MOU) προς τις τράπεζες, καταθέτοντας τα 17,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Το μνημόνιο θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την τελευταία πληροφορία, η ιστοσελίδα typologies.gr αναφέρει ήδη ότι οι Σταύρος Ψυχάρης, Φώτης Μπόμπολας , Δημήτρης Μάρης και Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν.