Το πιο ανατριχιαστικό site: Αν μπορείτε σβήστε το όνομά σας!

Το πιο ανατριχιαστικό site: Αν μπορείτε σβήστε το όνομά σας!

Η ιστορία του site Family Tree Now έφτασε μέχρι τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Διαστάσεις πήρε στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα η υπόθεση ενός site με το όνομα Family Tree Now, στο οποίο κάποιος μπορεί να αναζητήσει το γενεαλογικό του δένδρο.

Όπως αναφέρει το Fortune, πολλοί επισκέπτες που είχαν κάνει εγγραφή προσπάθησαν να σβήσουν το όνομα τους από την ιστοσελίδα καθώς ανακάλυψαν ότι πολλές από τις προσωπικές τους πληροφορίες είχαν ανέβει εκεί, όπως ηλία, σπίτι, διευθύνσεις (παλιές και σημερινές) και όνομα αγαπημένων προσώπων και συγγενών.

Η ιστοσελίδα απλά ζητάει το όνομα και την πολιτεία που κάποιος διαμένει στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος στο Fortune με την εγγραφή του είδε αμέσως να εμφανίζονται μέρη στα οποία είχε ζήσει μέχρι στιγμής. Αν και το site λειτουργεί από το 2015, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα όταν μια γυναίκα από την Alabama, η Anna Britain, έκανε αναφορά στο Twitter.

Παράλληλα έδωσε οδηγίες για το πώς να σβήσεις το όνομά σου από το site. Ακόμα πολλά άρθρα σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες έδωσαν παρόμοιες οδηγίες. Όμως όπως αναφέρει το Fortune η διαδικασία είναι δύσκολη, καθώς μπορείς να μετακινήσεις μόνο ένα όνομα την μέρα, ενώ άλλες φορές δεν λειτουργεί καθ’ όλου.

 

Σύμφωνα με την Washington Post, ο ιδιοκτήτης του site είναι ο Dustin Weirich, επιχειρηματίας από το Σακραμέντο, που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τη Google είναι ο ίδιος που ίδρυσε το site ραντεβού με το όνομα DateHookUp, το οποίο είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ένα προφίλ του στο Angel List, εμφανίζονται οι παρακάτω πληροφορίες:

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μοντέλο που ακολουθεί το site, φαίνεται πώς βασίζει τα έσοδά του σε στοχευμένες διαφημίσεις.

Ήδη πολλοί χρήστες θέλουν να κάνουν μήνυση εναντίον του Famile Tree Now, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν είναι παράνομη η λειτουργία του.

Πηγή: fortune.com